Židovská ročenka 5778, 2017/2018

Židovská ročenka 5778, 2017/2018
Jazyk: Česky
Vazba: brožovaná
Počet stran: 224
Rok vydání: 2017
Běžná cena: 220 Kč
Sleva: 20%
Naše cena: 177 Kč
Nyní nedostupné
Nakladatel: Federace židovských obcí
Kód D0405861

V Židovské ročence pro letošní rok se sešlo čtrnáct autorů nejrůznějších jazyků i zaměření. První z nich, Moshe ben Simon, se zabývá historií Židů na Sicílii, stejně jako ve Španělsku přerušenou jejich vyhnáním na konci 15. století. Toto téma v širším kontextu rozvíjí také druhý otištěný text Židé, Féničané a muslimové na Sicílii Fabia Oliveriho. Třetí příspěvek je kapitola z knihy Fredy Hirsch a děti holokaustu, týkající se Hirschova skautského období. O Náchodě a svém životě a osudu v něm vypráví v příběhu nazvaném O dědečkovi Strassovi a dalších Věra Tomanová. Martin Hemelík přispěl do ročenky kapitolou z právě vydané knihy Příběh rodiny Kolbenů ze Strančic. Z knihy Trudi Alexy jsme pro ročenku vybrali příběh Lisy Fittkové, která v roce 1940 pomáhala spisovateli a filozofovi Walteru Benjaminovi při přechodu přes Pyreneje. Na své dětství v Moskvě vzpomíná malíř Viktor Pivovarov v textu Rybka na okně, zatímco povídka pozoruhodného básníka a spisovatele Delmore Schwartze se, jak název Amerika! Amerika! prozrazuje, odehrává za oceánem ve třicátých letech 20. století. Temnou a dramatickou výpověď napsala o svém životě a osudu v Sovětském svazu Jevgenija Jaroslavskaja-Markon krátce před svou popravou v roce 1931. Následuje čtenářům jako Karol Sidon známý Chaim Cigan s částí kapitoly čtvrté závěrečného dílu tetralogie Kde lišky dávají dobrou noc a Pět kratších příběhů dramatika, spisovatele, herce a režiséra Arnošta Goldflama. Několika básněmi z cyklu Aron Zucker přispěl do ročenky Ivan Wernisch. Elie Wiesel zemřel 2. července 2016, rok 2018 bude rokem jeho nedožitých devadesátin. Prózou Kajícník hřbitovů si připomínáme jeho odkaz. Ročenku uzavírá povídka Davida J. Novotného Machpela.

Způsob dopravy Cena
Osobní odběr zásilkovna Osobní odběr zásilkovna
Více než 200 poboček po ČR
69 Kč*
Balík do ruky Balík do ruky 79 Kč*
Balík na poštu Balík na poštu 79 Kč*
PPL v České Republice PPL v České Republice 95 Kč*
PPL na Slovensku PPL na Slovensku 199 Kč*
* K objednávce bude připočteno balné ve výši 10 Kč, cena za dobírku není zahrnuta v ceně.

Uvedené ceny jsou včetně DPH
Způsob platby Cena
Twisto Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce zásilkovna Hotově na pobočce zásilkovna 39 Kč
Bankovním převodem předem Bankovním převodem předem ZDARMA
Dobírka Dobírka 39 Kč
Více než 1400 míst k odběru Více než 1400 míst k odběru

Vyzvedněte si svou objednávku na jedné z více než 200 poboček zásilkovny. Pomocí formuláře nebo mapy vyberete jedno z výdejních míst a zboží si vyzvednete třeba cestou z práce. Zaplatit můžete předem, případne přímo na pobočce.

Nejlepší ceny dopravy
Česká pošta PPL Zásilkovna
79 Kč 95 Kč 69 Kč

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace