Valašský zpěvák Josef Laža - 2 CD

Valašský zpěvák Josef Laža - 2 CD
Autor Josef Laža
Jazyk: Česky
Vazba: CD/DVD
Rok vydání: 2018
Běžná cena: 299 Kč
Sleva: 15%
Naše cena: 255 Kč
Nyní nedostupné
Rozměry: 141x127x13mm
Váha: 115g
Nakladatel: Indies
EAN: 8595026675629
Kód D0436620

Již ve dvanácti letech byl Josef Laža kontrášem cimbálové muziky Domu osvěty ve Vsetíně (s primášem Antonínem Sousedíkem), kde se uplatňoval i jako tanečník a sólový zpěvák. Zde se naučil první lidové písně. Jako zpěvák – solista vystupoval s Brněnským rozhlasových orchestrem lidových nástrojů, s cimbálovými muzikami souborů Kašava, Vsacan a Jasénka, účinkoval ve folklorních a zábavních televizních pořadech. Svým nevšedním tenorbarytonovým hlasovým fondem, muzikalitou a pěveckou přesvědčivostí se stal jedním z nejvýraznějších představitelů mužského vokálního projevu nejen Vsetínska, ale i širšího Valašska. 2CD je výběr písní které natočil Jankem Rokytou a s Cimbálovou muzikou Technik Ostrava. Valašská Bystřice je na CD1 zastoupena nejvýznamněji a to písněmi pijáckými, svatebními a milostnými.

Svou erudicí i srdcem hudební upravovatel Jan Rokyta senior zřetelně cítil, že folklorní bohatství této karpatské obce je jedinečné a musí být předáno dalším generacím. Hudební mozaika CD2 vyvěrá ze srdce valašského regionu a spěje až k jeho jižním hranicím. Významné repertoárové místo zde zaujímá město Vsetín včetně obcí ležících v jeho blízkosti. K nim patří nejen zpěvákův rodný Leskovec a sousední Valašská Polanka, ale také Jasénka – významná folklorní lokalita. Na jižních stráních hory Sirákov, která je přirozenou branou z centra regionu na valašský jih, leží obec Jasenná. Její písňové bohatství je na CD zastoupeno nejvýrazněji, a to díky dvěma zdejším rodákům: uměleckému vedoucímu Cimbálové muziky TECHNIK Ostrava Janu Rokytovi a jeho tetě a významné nositelce lidových tradic na jižním Valašsku Anně Kutějové-Rokytové.

Délka nahrávky 2 hod. 6 min.

Způsob dopravy Cena
Osobní odběr zásilkovna Osobní odběr zásilkovna
Více než 200 poboček po ČR
69 Kč*
Balík do ruky Balík do ruky 79 Kč*
Balík na poštu Balík na poštu 79 Kč*
PPL v České Republice PPL v České Republice 95 Kč*
PPL na Slovensku PPL na Slovensku 199 Kč*
* K objednávce bude připočteno balné ve výši 10 Kč, cena za dobírku není zahrnuta v ceně.

Uvedené ceny jsou včetně DPH
Způsob platby Cena
Twisto Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce zásilkovna Hotově na pobočce zásilkovna 39 Kč
Bankovním převodem předem Bankovním převodem předem ZDARMA
Dobírka Dobírka 39 Kč
Více než 1400 míst k odběru Více než 1400 míst k odběru

Vyzvedněte si svou objednávku na jedné z více než 200 poboček zásilkovny. Pomocí formuláře nebo mapy vyberete jedno z výdejních míst a zboží si vyzvednete třeba cestou z práce. Zaplatit můžete předem, případne přímo na pobočce.

Nejlepší ceny dopravy
Česká pošta PPL Zásilkovna
79 Kč 95 Kč 69 Kč

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace