Václav Havel: O divadle

Václav Havel: O divadle
Autor Václav Havel
Jazyk: Česky
Vazba: brožovaná
Počet stran: 703
Rok vydání: 2016
Běžná cena: 390 Kč
Sleva: 20%
Naše cena: 311 Kč
Nyní nedostupné
Rozměry: 207x172x53mm
Váha: 1295g
Nakladatel: Knihovna Václava Havla
EAN: 9788087490129
ISBN: 978-80-87490-12-9
Kód D0322075

Soubor textů Václava Havla věnovaných problematice divadla - novinové články, recenze, medailony, komentáře k vlastním hrám, filozofující eseje, korespondence, projevy, příspěvky do sborníků, vzpomínky.

Výběr z autorovy téměř šedesátileté publicistické činnosti je rozčleněn do tematicky koncipovaných oddílů a opatřen příslušným poznámkovým aparátem. Hlavním důvodem pro jeho vydání je roztroušenost divadelních témat v rozsáhlém a pestrém díle Václava Havla.

Uspořádala Anna Freimanová, předmluvu napsal Martin Palouš, doslovy Zdeněk Hořínek a Lenka Jungmannová.

Téma je uvedeno historicky cenným svědectvím a vzpomínkami Václava Havla na vlastní působení v pražských divadlech v šedesátých letech, které jsou součástí jeho knih Dopisy Olze, Dálkový výslech a Prosím stručně. Především první dvě přinášejí v ucelených úsecích jakýsi vlastní divadelní dějepis.

Těžiště svazku je v autorově publicistice šedesátých let (především články pro časopis Divadlo a Divadelní noviny), věnované české, respektive pražské divadelní scéně té doby. Některé autorovy poznámky a dopisy určené režisérům Havlových her jsou zde publikovány poprvé. Zajímavé jsou části věnované jeho divadelním spolupracovníkům a vzorům - Alfrédu Radokovi a Janu Grossmanovi.

Premiéru má ve sborníku také komplet textů, v nichž se Václav Havel v průběhu let z různých důvodů věnoval téměř všem svým dramatickým textům a jako celek zatím nevyšel. Knihu uzavírá esej, který Freimanová poskládala z vybraných pasáží z Havlových Dopisů Olze psaných ve vězení. Autorovy existenciální úvahy o tom, čím mu divadlo v životě bylo a jakou roli hraje a mělo by hrát ve společnosti, v čem tkví jeho sociálnost a síla, jsou filozofickým vrcholem svazku.

Kniha Václav Havel o divadle nabízí vzrušující zprávu o genezi Havlových her, sondu do jeho autorské metody, do světa jeho postav a přemýšlení o divadle a tudíž i o životě v různých souvislostech.

Způsob dopravy Cena
Osobní odběr zásilkovna Osobní odběr zásilkovna
Více než 200 poboček po ČR
69 Kč*
Balík do ruky Balík do ruky 79 Kč*
Balík na poštu Balík na poštu 79 Kč*
PPL v České Republice PPL v České Republice 95 Kč*
PPL na Slovensku PPL na Slovensku 199 Kč*
* K objednávce bude připočteno balné ve výši 10 Kč, cena za dobírku není zahrnuta v ceně.

Uvedené ceny jsou včetně DPH
Způsob platby Cena
Twisto Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce zásilkovna Hotově na pobočce zásilkovna 39 Kč
Bankovním převodem předem Bankovním převodem předem ZDARMA
Dobírka Dobírka 39 Kč
Více než 1400 míst k odběru Více než 1400 míst k odběru

Vyzvedněte si svou objednávku na jedné z více než 200 poboček zásilkovny. Pomocí formuláře nebo mapy vyberete jedno z výdejních míst a zboží si vyzvednete třeba cestou z práce. Zaplatit můžete předem, případne přímo na pobočce.

Nejlepší ceny dopravy
Česká pošta PPL Zásilkovna
79 Kč 95 Kč 69 Kč

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace