Salve 1-2/2018

Salve 1-2/2018
Jazyk: Česky
Vazba: brožovaná
Počet stran: 260
Rok vydání: 2018
Běžná cena: 200 Kč
Sleva: 20%
Naše cena: 161 Kč
Nyní nedostupné
Nakladatel: Krystal OP
Kód D0443591

Vychází obsáhlé dvojčíslo teologické revue Salve věnované posynodální exhortaci o lásce v rodině Amoris laetitia papeže Františka. Na víc než 200 stranách rozebírá z mnoha teologických ohledů dokument, který výrazným způsobem zaujal církevní i mimocírkevní prostředí. Přes veškerou pozornost, která mu byla věnována v zahraničí, u nás dosud chybí ucelenější pohled na celou exhortaci. Nejsou ani zprávy o tom, že by se v dohledné době chystalo vydání pastoračních pokynů pro aplikaci exhortace ve specifických podmínkách našich místních církví. Revue Salve tak svým čtenářům nabízí první komplexnější a hlubší seznámení s učením současného pontifika o manželství a rodině, které čerpá z plodů dvouetapové biskupské synody. Zvláštní pozornost je věnována i 8. kapitole exhortace, jež vyvolala nejvíce kontroverzí, které jsou též teologicky analyzované. Číslo Salve předkládá reprezentativní přehled hlavních témat vycházejících z celku exhortace, představuje českému čtenáři teologické studie z různých jazykových oblastí (francouzské, německé, hispánské a italské), a to včetně obsáhlých příspěvků domácích autorů. Zastoupeny jsou i různé teologické a spirituální školy reprezentované dominikány, jezuity či karmelitány. Celé číslo Salve přesvědčivě ukazuje, že papež František v exhortaci Amoris laetitia nepřichází s nějakým novým učením, ale poklad tradice církevní nauky nově formuluje a hledá přiměřený způsob, jak adekvátně reagovat na otázky, které okolo manželství a rodiny vyvstávají v současném měnícím se komplikovaném světě. Celé číslo v neposlední řadě vybízí samotné katolické křesťany, kteří žijí v manželství, aby se začali svým rodinným životem zabývat nově a hlouběji, aby poznali, že se podněty papeže Františka týkají každého, kdo chce v tomto svém životním stavu skutečně realizovat lásku, jejímž zdrojem je Kristus.

Z obsahu:
P. Štica - Láska v rodině mezi ideálem, radostí a křehkostí
L. Nosek - Pochyby kolem 8. kapitoly Amoris laetitia
B. Mohelník OP - Svátost manželství
R. Buttiglione - Průvodce pro nejisté křesťany
D. Peroutka OCD - Amoris laetitia a rozlišování
M. Kolářová - Změny nezměnitelného učení církve?
J. Prokeš - Živá pravdivost jako kritérium

Způsob dopravy Cena
Osobní odběr zásilkovna Osobní odběr zásilkovna
Více než 200 poboček po ČR
69 Kč*
Balík do ruky Balík do ruky 79 Kč*
Balík na poštu Balík na poštu 79 Kč*
PPL v České Republice PPL v České Republice 95 Kč*
PPL na Slovensku PPL na Slovensku 199 Kč*
* K objednávce bude připočteno balné ve výši 10 Kč, cena za dobírku není zahrnuta v ceně.

Uvedené ceny jsou včetně DPH
Způsob platby Cena
Twisto Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce zásilkovna Hotově na pobočce zásilkovna 39 Kč
Bankovním převodem předem Bankovním převodem předem ZDARMA
Dobírka Dobírka 39 Kč
Více než 1400 míst k odběru Více než 1400 míst k odběru

Vyzvedněte si svou objednávku na jedné z více než 200 poboček zásilkovny. Pomocí formuláře nebo mapy vyberete jedno z výdejních míst a zboží si vyzvednete třeba cestou z práce. Zaplatit můžete předem, případne přímo na pobočce.

Nejlepší ceny dopravy
Česká pošta PPL Zásilkovna
79 Kč 95 Kč 69 Kč

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace