Revolver Revue 84

Revolver Revue 84
Jazyk: Česky
Vazba: brožovaná
Počet stran: 242
Rok vydání: 2011
Běžná cena: 99 Kč
Sleva: 16%
Naše cena: 83 Kč
Nyní nedostupné
Nakladatel: Revolver Revue
Kód D0000200

Časopis kulturní sebeobrany.
Z obsahu tohoto čísla:

I podzimní číslo RR přináší coby samostatně neprodejnou přílohu knihu Jedna věta - jejím autorem je tentokrát Petr Borkovec.
"Pranýřovat sociální nespravedlivost, opoziční smlouvu, divoký kapitalismus, korupci ve fotbalovém průmyslu, ideologické i bankovní derivace, egoismus poslance P., náboženský fundamentalismus, zdražení pohonných hmot, utahování opasků, bezduchost konzumní společnosti, hulvátství prodavače párků, vykořisťování rozvojových zemí, zpoždění vlaku, ekologický hyenismus, nedostatečné finance v boji s dětskou obezitou? Jenom bych žvatlal jako oni. A hromadil další veteš. I z těchto důvodů proto zásadně neryju," čteme v ukázce z textu Hra od Jaroslava Formánka. Současnou českou prózu zastupují i povídky Bohumila Krejzy z prostředí dnešního maloměsta. "Dvě bubliny načmárané křídou / jako domovní znamení / na omítce po straně dveří: / tady bydlí šílenství," píše Jaromír Typlt v básni Zlomek B 101. Ukázkami představujeme i tři další básníky: Jiřího Dufka, Pavla Sobotku Kračmara a Zdeňku Petákovou.
Malíř Jan Merta je autorem 11 moralit. Richard Prince vystavoval před prázdninami ve Francouzské národní knihovně výběr svých prací pod názvem American Prayer - pojednává o tom Marie Minssieux-Chamonardová a Jan Sekal. Výtvarník Viktor Kopasz a básník Jaromír Typlt vytvořili knihu Zajetí/Fógsák. "Jsou to vlastně frotáže, obtisky reálných předmětů, materiálů a živočišných těl, které skládám do různých kompozic a vytvářím z nich příběhy. Mají tak možnost ještě chvíli žít svůj celkem veselý a milý posmrtný život. Není v tom ale nic mystického, jde o standardní proces znovuzrození," říká o výběru ze svých děl čerstvý laureát Ceny RR Chrudoš Valoušek.
"Zábava nemá dobrou pověst. Seriózní lidé se jí učí nedůvěřovat, a dokonce i zlořečit. […] Zastírá černé srdce života a jeho jiskření přehlušuje halogenovým osvětlením. Inteligentní lidé si musí od jejích produktů udržovat odstup." Esejistické dílo spisovatele Michaela Chabona není v Čechách známé, v RR ukázku z něj uvádí Petr Onufer. Tvůrčí formace kunstWerk se umí zmocnit i žánru přednášky, jejím východiskem se stal "sporný solitér" z dílny Antonína Přibyla. Karel Haloun přináší první díl cyklu "o designu obalů hudebních nosičů v naší zemi od poloviny šedesátých let do dnešních dnů, s pěti intermezzy odkazujícími k dění za západními hranicemi". Petr Babák představuje projekt RunOx, cyklus Ateliéry pokračuje návštěvou u grafika Michala Cihláře.
Rozsáhlý blok je věnován Olegu Susovi. Viktor Šlajchrt připravil komentovaný výbor z jeho někdejších proslulých minirecenzí. Na počátku normalizace byla tato mimořádná osobnost české literární vědy a estetiky vyobcována z akademické půdy a zbavena možností publikovat. Svědectvím o jejích tristních životních podmínkách do smrti v roce 1982 je výbor z korespondence s Jaroslavem Kořánem. Blok uzavírá Susův portrét, který je patrně posledním textem Zdeňka Vašíčka napsaným před jeho smrtí.
Profesních osudů mladých literárních historiků z rozprášeného týmu Lexikonu české literatury se týká rozhovor, který s nimi vedl Luboš Merhaut. Číslo uzavírá kritický Couleur.

Způsob dopravy Cena
Osobní odběr zásilkovna Osobní odběr zásilkovna
Více než 200 poboček po ČR
69 Kč*
Balík do ruky Balík do ruky 79 Kč*
Balík na poštu Balík na poštu 79 Kč*
PPL v České Republice PPL v České Republice 95 Kč*
PPL na Slovensku PPL na Slovensku 199 Kč*
* K objednávce bude připočteno balné ve výši 10 Kč, cena za dobírku není zahrnuta v ceně.

Uvedené ceny jsou včetně DPH
Způsob platby Cena
Twisto Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce zásilkovna Hotově na pobočce zásilkovna 39 Kč
Bankovním převodem předem Bankovním převodem předem ZDARMA
Dobírka Dobírka 39 Kč
Více než 1400 míst k odběru Více než 1400 míst k odběru

Vyzvedněte si svou objednávku na jedné z více než 200 poboček zásilkovny. Pomocí formuláře nebo mapy vyberete jedno z výdejních míst a zboží si vyzvednete třeba cestou z práce. Zaplatit můžete předem, případne přímo na pobočce.

Nejlepší ceny dopravy
Česká pošta PPL Zásilkovna
79 Kč 95 Kč 69 Kč

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace