Revolver Revue 114

Revolver Revue 114
Jazyk: Česky
Vazba: brožovaná
Počet stran: 232
Rok vydání: 2019
Běžná cena: 178 Kč
Sleva: 20%
Naše cena: 143 Kč
Nyní nedostupné
Nakladatel: Revolver Revue
Kód D0437899

Časopis o literatuře a výtvarném umění.

Pod názvem Rodinné dopisy připravila Anna Kareninová komentovaný výbor z nedávno objevené korespondence L. F. Célina - editor a nakladatel Rémi Fernand ji údajně objevil na bleším trhu v Québecu. Část těchto dopisů byla psána kolem roku 1950 z dánského exilu dceři Colette a část na sklonku padesátých let z Meudonu u Paříže její matce a někdejší Célinově manželce Edith. "Žiju z ničeho, asketicky a nedělá mi to potíže, zkrátka spíš mnich než muž, a to ještě mniši jsou setsakra sviňáci. Naštěstí jsem podědil jakousi schopnost veselí a psiny skrz ty smutné sklony, nad kterými se rozchechtám, jak chci a kdy chci i v hloubi nejzlověstnějšího vězení. Podal jsem toho důkaz! Stačí mi vymýšlet si, dát dohromady drobné groteskní scénáře, a hned se chlámu jak divý. Nebýt toho, už dávno bych se zabil, při tom, co mi život provádí. Nemůžu být smutný. Říkám ti to všecko, protože konec konců s tím, odkud vítr fouká, není jisté, že se ještě shledáme! […] Doufat se může pořád... ale kde vzít Naději?" psal Céline dceři.
"Rozhovor proběhl 22. června 2016 v domě, který je součástí komplexu nemocnice Georgese Daumézona ve Fleury-les-Aubrais v aglomeraci města Orléans. André Robillard obývá tento bývalý domek kuchaře od roku 1990, přičemž má speciální status - není považován za pacienta psychiatrické léčebny a může ji svobodně opouštět. Jeho dům je plný předmětů nejrůznějšího druhu, které sbírá masky, zapalovače, noviny, hračky, vycpaná zvířata. V klíckách chová i pár ptáků," píše Tereza Lochmannová v úvodu k interview, které pořídila s jedním z nejvýznamnějších představitelů art brut. Jeho dílo, jež představují především "neškodné pušky", proslavil zájem Jeana Dubuffeta - k tomu André Robillard poznamenává: "Je to zvláštní, protože mohli přijít jiní lidé, mohli se podívat na moje pušky a nikomu je neposlat. To se klidně mohlo stát. Nemuselo je napadnout odeslat je Jeanu Dubuffetovi, to se fakt povedlo!"
"Čím se liší ,verše‘ a ,próza‘, je zřejmé, rozdíl mezi ,poezií‘ a ,prózou‘ je zastřen nejasnostmi." Esej T. S. Eliota Próza a verše přeložil a uvádí Martin Pokorný. Otiskujeme nové verše Básníka Ticho a Štěpána Noska. Mike Baugh je autorem povídky Ještěrka, kterou přeložil Petr Onufer, v tomto čísle RR vycházejí i tři krátké prózy Pavla Šmída. David Vichnar zahajuje volný seriál, ve kterém bude vybírat ukázky z děl pražské anglofonní scény - prvním z autorů je Louis Armand.
"Komunikace výtvarného díla s divákem dost často selhává na jedné věci: očekávání, že dílo ukrývá nějaké významy, které je třeba pochopit, přečíst, případně že je třeba rovnou přinutit autora, aby je vyložil. Tak to ale právě není," říká Jakub Lipavský v rozhovoru, který s ním vedla Iva Mladičová a provází výběr jeho plastik a obrazů. Monika Immrová se věnuje nejen sochařské, ale i grafické práci. Dalším autorem, který v cyklu Sedm komentuje výtvarná díla, jež si zvolil, je Jean Gaspard Páleníček. V seriálu Ateliéry je přiblíženo pracoviště Kateřiny Černé. Petr Babák tentokrát představuje podivuhodný úkaz z okolí svého bydliště.
S Markétou Dvořáčkovou o dětství v protektorátní Praze, osudech česko-židovské rodiny, dospívání v komunistickém Československu, návštěvě budoucího manžela v pracovním táboře Vojna, emigraci a "kauze Kundera" hovořil Adam Hradilek.
RR tradičně uzavírá kritický Couleur a jeho přílohou je Jedna věta Jakuba Guziura.

Způsob dopravy Cena
Osobní odběr zásilkovna Osobní odběr zásilkovna
Více než 200 poboček po ČR
69 Kč*
Balík do ruky Balík do ruky 79 Kč*
Balík na poštu Balík na poštu 79 Kč*
PPL v České Republice PPL v České Republice 95 Kč*
PPL na Slovensku PPL na Slovensku 199 Kč*
* K objednávce bude připočteno balné ve výši 10 Kč, cena za dobírku není zahrnuta v ceně.

Uvedené ceny jsou včetně DPH
Způsob platby Cena
Twisto Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce zásilkovna Hotově na pobočce zásilkovna 39 Kč
Bankovním převodem předem Bankovním převodem předem ZDARMA
Dobírka Dobírka 39 Kč
Více než 1400 míst k odběru Více než 1400 míst k odběru

Vyzvedněte si svou objednávku na jedné z více než 200 poboček zásilkovny. Pomocí formuláře nebo mapy vyberete jedno z výdejních míst a zboží si vyzvednete třeba cestou z práce. Zaplatit můžete předem, případne přímo na pobočce.

Nejlepší ceny dopravy
Česká pošta PPL Zásilkovna
79 Kč 95 Kč 69 Kč

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace