Protimluv 4/2023

Protimluv 4/2023
Jazyk: Česky
Vazba: brožovaná
Počet stran: 88
Rok vydání: 2024
Běžná cena: 80 Kč
Sleva: 10%
Naše cena: 72 Kč
Nyní nedostupné
Nakladatel: Protimluv
Kód DN00487495

Revue Protimluv 4/2023 přináší mimořádně část nazvanou Kabinet hrůzy, soubor textů osobností spojených šířeji s tématem hrůzy v literatuře, ve filmu nebo ve výtvarném umění. S odkazem na film Kabinet dr. Caligariho vytvořil editor přílohy Martin Jiroušek konvolut textů, v němž najdete příspěvky českých tvůrců jako Ivan Petlan, Josef Šimánek a další, ale také příspěvky od dnes už klasiků, jako je například brazilský, předčasně zesnulý autor Alvares de Azevedo Manoel Antonio aj. Z japonské literatury je publikován překlad vyprávění O Strašidelném příběhu z Jocuji herce kabuki Onoe Baikó VI., z americké pro změnu překlady Rimbauda z bažin básníka Franka Stanforda. Z tradičního oddílu Protimluvu lze vybrat vzpomínku pseudonymního autora B. L. Mootta na setkání s legendárním filmovým režisérem Františkem Vláčilem. Spisovatel Petr Pazdera Payne poskytl redakci text o pochmurně děsivém vánočním pobývání party mladých lidí na horách v časech socialismu… Ostravský sochař, performer a básník Marek Pražák publikuje příspěvek o zimním chorvatském pobytu v uličkách Splitu. Pozoruhodný soubor nazvaný Vivisekce polské básnířky Genowefy Jakubowské-Fijałkowské přináší verše mimořádné existenciální hloubky o pocitech stárnoucí ženy, která se doslova i do písmene vysvléká před čtenáři syrovými obrazy nahoty své duše (i těla).

Způsob dopravy Cena
Osobní odběr zásilkovna Osobní odběr zásilkovna
Více než 200 poboček po ČR
69 Kč*
Balík do ruky Balík do ruky 79 Kč*
Balík na poštu Balík na poštu 79 Kč*
PPL v České Republice PPL v České Republice 95 Kč*
PPL na Slovensku PPL na Slovensku 199 Kč*
* K objednávce bude připočteno balné ve výši 10 Kč, cena za dobírku není zahrnuta v ceně.

Uvedené ceny jsou včetně DPH
Způsob platby Cena
Twisto Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce zásilkovna Hotově na pobočce zásilkovna 39 Kč
Bankovním převodem předem Bankovním převodem předem ZDARMA
Dobírka Dobírka 39 Kč
Více než 1400 míst k odběru Více než 1400 míst k odběru

Vyzvedněte si svou objednávku na jedné z více než 200 poboček zásilkovny. Pomocí formuláře nebo mapy vyberete jedno z výdejních míst a zboží si vyzvednete třeba cestou z práce. Zaplatit můžete předem, případne přímo na pobočce.

Nejlepší ceny dopravy
Česká pošta PPL Zásilkovna
79 Kč 95 Kč 69 Kč

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace