Black Sabbath: Paranoid LP

Black Sabbath: Paranoid LP
Autor Black Sabbath
Jazyk: Anglicky
Vazba: Vinyl
Rok vydání: 2019
Běžná cena: 699 Kč
Sleva: 11%
Naše cena: 624 Kč
Nyní nedostupné
Rozměry: 316x295x7mm
Váha: 298g
Nakladatel: Warner Music
EAN: 5414939920790
Kód D0470755

"Paranoid” je druhé studiové a zároveň průlomové album anglické skupiny Black Sabbath. V britském žebříčku brzy dosáhlo první příčky. Tehdy překonalo Bridge Over Troubled Water od Simona & Garfunkla. Na prvním místě se udrželo jeden týden. Je považováno za jedno z prvních a průkopnických metalových alb. Deska se původně měla jmenovat podle titulní protiválečné skladby War Pigs, ale na poslední chvíli byl název změněn, avšak obal zůstal původní. Skladba Paranoid, podle které album dostalo nový název, byla nahrána na poslední chvíli, aby se prodloužila celková délka alba. Prý byla nahraná dodatečně v jednom starém kostele.
Říká-li se, že nelze vstoupit dvakrát do téže řeky, Black Sabbath to udělali a stvořili jedno z nejvlivnějších alb v dějinách rockové hudby. Hudebně navázali přesně tam, kde debutem skončili. Skladby na druhé desce jsou plné monolitických riffů, jedovatých textů a jedinečné kombinace řevu a nářku, odhalující temné stránky kapely. Iommiho kytarové vyhrávky jsou oproti předcházejícímu albu vytříbenější, ale stále jednoduše identifikovatelné. Mezi nesmrtelné se zařadily zejména písně "Paranoid” a "Iron Man”. Rozšířila se však tematická škála skladeb: odpor vůči válce ("War Pigs”; původně se tak mělo jmenovat celé album), schizofrenie ("Paranoid”), šílení roboti ("Iron Man”) nebo vlastní upadání do drogové závislosti ("Hand of Doom”). Z hlediska hudebního projevu se vymyká jen song "Planet Caravan” se svou pomalou halucinogenní náladou. Black Sabbath se druhou deskou definitivně odklonili od svých bluesových kořenů (až na píseň "Fairies Wear Boots”) a vytvořili první, skutečně metalově znějící nahrávku.

Tracklist:
1. War Pigs
2. Paranoid
3. Planet Caravan
4. Iron Man
5. Electric Funeral
6. Hand Of Doom
7. Rat Salad
8. Fairies Wear Boots

Způsob dopravy Cena
Osobní odběr zásilkovna Osobní odběr zásilkovna
Více než 200 poboček po ČR
69 Kč*
Balík do ruky Balík do ruky 79 Kč*
Balík na poštu Balík na poštu 79 Kč*
PPL v České Republice PPL v České Republice 95 Kč*
PPL na Slovensku PPL na Slovensku 199 Kč*
* K objednávce bude připočteno balné ve výši 10 Kč, cena za dobírku není zahrnuta v ceně.

Uvedené ceny jsou včetně DPH
Způsob platby Cena
Twisto Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce zásilkovna Hotově na pobočce zásilkovna 39 Kč
Bankovním převodem předem Bankovním převodem předem ZDARMA
Dobírka Dobírka 39 Kč
Více než 1400 míst k odběru Více než 1400 míst k odběru

Vyzvedněte si svou objednávku na jedné z více než 200 poboček zásilkovny. Pomocí formuláře nebo mapy vyberete jedno z výdejních míst a zboží si vyzvednete třeba cestou z práce. Zaplatit můžete předem, případne přímo na pobočce.

Nejlepší ceny dopravy
Česká pošta PPL Zásilkovna
79 Kč 95 Kč 69 Kč

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace