Moderní dějiny 24/2 2016

Moderní dějiny 24/2 2016
Jazyk: Česky
Vazba: brožovaná
Počet stran: 320
Rok vydání: 2017
Běžná cena: 291 Kč
Sleva: 20%
Naše cena: 234 Kč
Nyní nedostupné
Nakladatel: Historický ústav AV ČR, v.v.i.
Kód D0349246

Druhé číslo časopisu Moderní dějiny v roce 2016 zahajuje studie Milan Hlavačka Family busineeses and their roots Central European society in the 19th century, která na čtyř konkrétních případech osvětluje širší význam rodinných firem pro hospodářský a sociálně-kulturní rozvoj tehdejší společnosti. Následná studie Ivana Mandlová, Nacionální diskurz v předbřeznových Čechách (1830-1848) je věnována otázce nacionalizace veřejného a politického života v česko-německých vztazích první poloviny 19. století. Další studie Miroslav Šedivý, Francouzská okupace Ancony v roce 1832 a její ohlas v Evropě na výzkumu původních archivních dokumentů popisuje vztahy mezi evropskými velmocemi ve snaze zachovat mezinárodní stabilitu podle zásad Vídeňského kongresu. Navazující studie Lukáš Králík, Moravský zemský zákoník (1848-1948) přináší zajímavý pohled na kontinuitu právních zásad v průběhu jednoho století. Potom studie Pavel Marek, Bloudící kněz, nebo církevní reformátor? K životnímu dílu Bohumila Zahradníka Brodského (1862-1939) na konkrétním životním osudu přibližuje problematiku náboženského života a církevní organizace v souvislosti s dynamickými změnami moderní společnosti. Následující studie Josef Tomeš, Benešův prezidentský protikandidát. Politický profil profesora Bohumila Němce (1873-1966) se věnuje profesním a politickým aktivitám mezinárodně uznávaného vědce i otázce veřejné angažovanosti významných osobností v nejvyšší politice. Potom studie David Majtenyi, Osobnost Osvalda Závodského (1910-1954) s důrazem na jeho účast v občanské válce ve Španělsku popisuje životní osud a jeho tragické vyústění původně radikálně přesvědčeného komunisty v politických a společenských převratech minulého století. Číslo pokračuje studií Martin Nekola, V zemi klokanů proti srpu a kladivu. Protikomunistický exil v Austrálii v první fázi studené války, která pojednává o velice složité problematice formování a působení různých národních i politických antikomunistických skupin emigrace ze střední a východní Evropy. Závěrečná studie Barbora Menclová, Československo a revoluce v Portugalsku. (Československo-portugalské vztahy v letech 1974-1976) na základně podrobného studia archivních dokumentů popisuje složité vztahy mezi oběma zeměmi z nepřátelských politických bloků v mezinárodních souvislostech studené války. V oddílu Materiály je zařazena komentovaná edice Jindřich Dejmek, Zpráva Jiřího S. Hájka o jeho diplomatické aktivitě po 21. srpnu 1968. Číslo tradičně uzavírají informační oddíly Kronika a Recenze.

Způsob dopravy Cena
Osobní odběr zásilkovna Osobní odběr zásilkovna
Více než 200 poboček po ČR
69 Kč*
Balík do ruky Balík do ruky 79 Kč*
Balík na poštu Balík na poštu 79 Kč*
PPL v České Republice PPL v České Republice 95 Kč*
PPL na Slovensku PPL na Slovensku 199 Kč*
* K objednávce bude připočteno balné ve výši 10 Kč, cena za dobírku není zahrnuta v ceně.

Uvedené ceny jsou včetně DPH
Způsob platby Cena
Twisto Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce zásilkovna Hotově na pobočce zásilkovna 39 Kč
Bankovním převodem předem Bankovním převodem předem ZDARMA
Dobírka Dobírka 39 Kč
Více než 1400 míst k odběru Více než 1400 míst k odběru

Vyzvedněte si svou objednávku na jedné z více než 200 poboček zásilkovny. Pomocí formuláře nebo mapy vyberete jedno z výdejních míst a zboží si vyzvednete třeba cestou z práce. Zaplatit můžete předem, případne přímo na pobočce.

Nejlepší ceny dopravy
Česká pošta PPL Zásilkovna
79 Kč 95 Kč 69 Kč

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace