Kosmos

Kosmos
Autor Tomasz Rożek
Jazyk: Česky
Vazba: brožovaná
Počet stran: 224
Rok vydání: 2018
Běžná cena: 419 Kč
Sleva: 20%
Naše cena: 334 Kč
Nyní nedostupné
Rozměry: 241x167x24mm
Váha: 486g
Nakladatel: Kostelecká Jana - Jakost
EAN: 9788027042517
ISBN: 978-80-270-4251-7
Kód D0617861

Dnešní stav poznání vesmíru netrvá ani sto let. Ještě před 90 lety se lidé domnívali, že v kosmu je pouze jedna jediná galaxie - naše Mléčná dráha. Teorie velkého třesku byla s konečnou platností potvrzena teprve před necelými 50 lety a zhruba před 40 lety se ukázalo, že viditelný vesmír, tedy to, co můžeme pozorovat s pomocí techniky, kterou mají vědci k dispozici, tvoří nepatrnou část celého vesmíru. Před necelými 20 lety vědci objevili, že se vesmír rozšiřuje čím dál rychleji. Víme toho o vesmíru dost, nebo pořád málo? A jaký objev nás čeká zítra?

Jaké těleso se po vesmíru pohybuje nejrychleji? Mají černé díry dno? Proč nejsou hvězdy rozloženy rovnoměrně? Dají se na noční obloze rozlišit planety a hvězdy? Proč se dezinfikují přístroje a vybavení, které poletí do vesmíru? Jaká tajemství před námi ukrývá vesmír?

Na tyto a velmi mnoho dalších otázek v knize Kosmos odpovídá Tomasz Rożek, polský fyzik a žurnalista, který se snaží přibližovat čtenářům od 10 let nejzajímavější vědomosti ze světa vědy. Formou intuitivních dialogů se v šesti kapitolách (Vesmír, Galaxie, Hvězdy, Planety, Země, Život) dozvíte věci, které fascinují nejen matematiky a fyziky.

Kniha je doplněna o poznámky na okrajích stránek, kde jsou uvedeny srovnávací a podrobnější či odbornější informace. Obrazový materiál je koláží neuvěřitelných fotografií z NASA, původních ilustrací, záběrů ze známých sci-fi filmů či fotografií z Hubbleova teleskopu.

Kosmos je první knihou z chystané trilogie, které spojuje způsob výkladu: četné příklady z každodenního života, názorná srovnání, fascinující zajímavosti či návrhy experimentů, které si může každý vyzkoušet klidně i doma.

Způsob dopravy Cena
Osobní odběr zásilkovna Osobní odběr zásilkovna
Více než 200 poboček po ČR
69 Kč*
Balík do ruky Balík do ruky 79 Kč*
Balík na poštu Balík na poštu 79 Kč*
PPL v České Republice PPL v České Republice 95 Kč*
PPL na Slovensku PPL na Slovensku 199 Kč*
* K objednávce bude připočteno balné ve výši 10 Kč, cena za dobírku není zahrnuta v ceně.

Uvedené ceny jsou včetně DPH
Způsob platby Cena
Twisto Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce zásilkovna Hotově na pobočce zásilkovna 39 Kč
Bankovním převodem předem Bankovním převodem předem ZDARMA
Dobírka Dobírka 39 Kč
Více než 1400 míst k odběru Více než 1400 míst k odběru

Vyzvedněte si svou objednávku na jedné z více než 200 poboček zásilkovny. Pomocí formuláře nebo mapy vyberete jedno z výdejních míst a zboží si vyzvednete třeba cestou z práce. Zaplatit můžete předem, případne přímo na pobočce.

Nejlepší ceny dopravy
Česká pošta PPL Zásilkovna
79 Kč 95 Kč 69 Kč

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace