Full Moon 122/2021

Full Moon 122/2021
Jazyk: Česky
Vazba: brožovaná
Počet stran: 110
Rok vydání: 2021
Běžná cena: 89 Kč
Sleva: 27%
Naše cena: 65 Kč
Nyní nedostupné
Nakladatel: Kyeo Shows
Kód D0608499

Nové podněty mi dávají jistotu vývoje, cesty vpřed. Ráda bych, aby při poslechu mojí desky posluchači zabloudili do neznáma a objevili nečekaná místa. V tvorbě se nechci vracet, ale hledat." Polská umělkyně Monika Brodka takto hovoří v titulním rozhovoru červnového Full Moonu, podobně otevřená jako ve své tvorbě je i v tématech, která její písně provázejí, a ve svých názorech. Nové album Brut je sebevědomé, dotažené a nepokrytě angažované, Brodka je výraznou osobností nejen v kontextu polské, ale minimálně evropské scény. Brodka je hvězda, kterou potřebujeme. Full Moon #122

První polské jméno na obálce Full Moonu je představeno v širokém kontextu, titulní téma se nevěnuje pouze umělkyni samotné, ale také polské hudební scéně jako celku. Kromě zmíněného rozhovoru s Brodkou a duelu nad jejím novým albem Brut obsahuje texty věnované brutalistním ozvěnám na současné hudební scéně, angažovaným polským umělkyním nebo folklórním vlivům, které populární hudbou našich severních sousedů v posledních letech rezonují. Celé téma uzavírá rubrika Moonfive, tentokrát věnovaná novým polským hudebním nadějím, kterou kurátorsky zpracoval polský novinář a zakladatel serveru Beehype Mariusz Herma.

Full Moon s pořadovým číslem #122 nabízí na ploše 112 stran širokou škálu témat, nechybí například rozhovory se skupinami Sinks, Nauzea Orchestra nebo frontmanem New Model Army Justinem Sullivanem, profilové texty věnované elektronickému producentovi Clarkovi, guatemalské violoncellistce Mabe Fratti nebo punkové pionýrce Poly Styrene. Rubriku Kult obsadila hiphopová formace De La Soul s legendárním albem De La Soul Is Dead, po delší době se do obsahu vydání vrací také sekce Galerie. V té jsou představeny online expozice Music, Makers & Machines nebo pozoruhodné výstavy výtvarníka Siegfrieda Herze a hromadná expozice Vanitas, nedávno otevřené v pražském Doxu. Tradičně bohatá je recenzní část. Albem měsíce se stala novinka americké hudebnice St. Vincent Daddy's Home, mezi dalšími tituly se objevují novinky Aid Kida, Whispering Sons, Dry Cleaning, Adult Mom, Kittchen, Ziúr nebo kolaborace producenta Floating Points s jazzovým saxofonistou Pharoahem Sandersem. Samozřejmostí jsou oddíly věnované novým filmům, knihám a komiksům, rubriku Odjinud obsadil režisér Michal Nohejl, jehož celovečerní debut Okupace půjde do kin v následujících týdnech. A nechybí ani další tradiční rubriky jako Sklep nebo Radio FM. Magazín tradičně uzavírají autorské sloupky.

Také vydavatelská a promotérská platforma magazínu Full Moon Forum hlásí další novinky, jde zejména o oznámení termínu a programu druhého ročníku festivalu Moody Moon Noize, který se uskuteční v posledních srpnových dnech v Mariánských Lázních. Full Moon se bude podílet i na programu festivalu Vivat vila v Prachaticích, během první poloviny roku 2021 vyšla nebo brzy vyjdou alba dvojice Post-hudba a skupin Kittchen nebo Plusminusnula.

Způsob dopravy Cena
Osobní odběr zásilkovna Osobní odběr zásilkovna
Více než 200 poboček po ČR
69 Kč*
Balík do ruky Balík do ruky 79 Kč*
Balík na poštu Balík na poštu 79 Kč*
PPL v České Republice PPL v České Republice 95 Kč*
PPL na Slovensku PPL na Slovensku 199 Kč*
* K objednávce bude připočteno balné ve výši 10 Kč, cena za dobírku není zahrnuta v ceně.

Uvedené ceny jsou včetně DPH
Způsob platby Cena
Twisto Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce zásilkovna Hotově na pobočce zásilkovna 39 Kč
Bankovním převodem předem Bankovním převodem předem ZDARMA
Dobírka Dobírka 39 Kč
Více než 1400 míst k odběru Více než 1400 míst k odběru

Vyzvedněte si svou objednávku na jedné z více než 200 poboček zásilkovny. Pomocí formuláře nebo mapy vyberete jedno z výdejních míst a zboží si vyzvednete třeba cestou z práce. Zaplatit můžete předem, případne přímo na pobočce.

Nejlepší ceny dopravy
Česká pošta PPL Zásilkovna
79 Kč 95 Kč 69 Kč

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace