Cesta k jednoduchosti

Cesta k jednoduchosti
Autor Milena Jesenská
Jazyk: Česky
Vazba: vázaná
Počet stran: 157
Rok vydání: 2022
Běžná cena: 359 Kč
Sleva: 58%
Naše cena: 150 Kč
Nyní nedostupné
Rozměry: 202x145x20mm
Váha: 254g
Nakladatel: Rosier
EAN: 9788088467120
ISBN: 978-80-88467-12-0
Kód DN00427369

Nadčasové úvahy inspirativní rebelky Cesta k jednoduchosti je souborem textů Mileny Jesenské, který poprvé vyšel již roku 1926, a přesto dokáže i dnes, téměř o století později, oslovit a inspirovat. Autorka uvažuje o lásce, manželství, věrnosti, přátelství, módě a emancipaci, ale i o kráse, radosti ze života a vůbec o ženách a jejich pohledu na svět. Kniha tak nabízí spojení otázek módních, etických i politických v době „po všem válečném a poválečném víru, v jakémsi zdánlivém klidu a v klamné stabilitě“, jak sama Jesenská trefně hodnotila čas vzniku předkládaných fejetonů. Texty mnoha legendami opředené publicistky se pyšní peprnými bonmoty i pasážemi plnými hluboké lidské empatie. Nadčasově svěží Jesenské styl a univerzální tematika poodhalují, jak se v autorce prala dobová perspektiva i rebelie, tvrdá kritika i porozumění. Ona totiž „jednoduchost není vůbec jednoduchá“. Překladatelka a novinářka Milena Jesenská byla jednou z ženských osobností, které reprezentovaly intelektuální československou meziválečnou republiku a spoluvytvářely tvář nové společnosti. Z jejích textů jasně vystupuje osobnost ženy zakořeněné v tradici, avšak směřující od moderny k avantgardě – dámy s (na svou dobu) liberálními názory a silným sociálním cítěním. Životní příběh Mileny Jesenské rovněž vzrušuje a inspiruje, stal se také nosným tématem četných literárních děl.

Způsob dopravy Cena
Osobní odběr zásilkovna Osobní odběr zásilkovna
Více než 200 poboček po ČR
69 Kč*
Balík do ruky Balík do ruky 79 Kč*
Balík na poštu Balík na poštu 79 Kč*
PPL v České Republice PPL v České Republice 95 Kč*
PPL na Slovensku PPL na Slovensku 199 Kč*
* K objednávce bude připočteno balné ve výši 10 Kč, cena za dobírku není zahrnuta v ceně.

Uvedené ceny jsou včetně DPH
Způsob platby Cena
Twisto Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce zásilkovna Hotově na pobočce zásilkovna 39 Kč
Bankovním převodem předem Bankovním převodem předem ZDARMA
Dobírka Dobírka 39 Kč
Více než 1400 míst k odběru Více než 1400 míst k odběru

Vyzvedněte si svou objednávku na jedné z více než 200 poboček zásilkovny. Pomocí formuláře nebo mapy vyberete jedno z výdejních míst a zboží si vyzvednete třeba cestou z práce. Zaplatit můžete předem, případne přímo na pobočce.

Nejlepší ceny dopravy
Česká pošta PPL Zásilkovna
79 Kč 95 Kč 69 Kč

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace