Akupunktura ve 21. století

Akupunktura ve 21. století
Autor Petr Fiala
Jazyk: Česky
Vazba: vázaná
Počet stran: 688
Rok vydání: 2018
Běžná cena: 1 000 Kč
Sleva: 26%
Naše cena: 740 Kč
Nyní nedostupné
Rozměry: 237x166x35mm
Váha: 1283g
Nakladatel: Mladá fronta
EAN: 9788020446411
ISBN: 978-80-204-4641-1
Kód D0426577

První vydání monografie Petra Fialy „Akupunktura ve 21. století“ na jaře 2016 bylo během několika měsíců rozebráno. Jednalo se o první českou moderní publikaci svého druhu vydanou u nás po listopadu 1989.
Zájem o knihu byl enormní a předčil naše očekávání. Proto je vhodné přikročit ke druhému, doplněnému a přepracovanému vydání, v němž je možno podrobněji se zabývat některými tématy, která musela být z úsporných důvodů zestručněna nebo zcela vynechána.
Struktura monografie bude zachována – odpovídá jak curriculu výuky akupunktury na 1. LF UK v Praze pro mediky, tak i na Katedře akupunktury a tradiční medicíny IPVZ v Praze v rámci postgraduálního studia tohoto oboru pro lékaře.


První díl, zabývající se historií a rozšířením akupunktury v dnešní medicíně, bude doplněn o některé zajímavé pasáže z historie akupunktury a o postavení akupunktury v řadě dalších zemí Evropy i světa a přibudou některé nové ilustrace.
Ve druhém díle o tradiční akupunktuře je možno zastavit se podrobněji u některých pojmů tradiční čínské medicíny a konfrontovat je se západním medicínským myšlením. To můžeme také více a detailněji rozvést ve třetím díle o akupunktuře v moderní medicíně a opět doplnit o nová schémata a ilustrace.
Ve čtvrtém díle, zabývajícím se lokalizací a indikacemi jednotlivých bodů a drah, přibudou české názvy bodů a schémata (fotografie) s přesnější lokalizací nejdůležitějších a nejfrekventovanějších bodů.
V pátém díle o aurikuloterapii můžeme přikročit jednak ke zvětšení některých příliš drobných obrázků s lokalizací bodů na uchu a jednak přidat další terapeutické postupy, včetně nových schémat. Konečně v šestém díle bude možno v rámci „speciálních indikací“ podrobněji probrat léčení některých dalších patologických stavů pomocí akupunktury a sestavit je přehlednějším způsobem.


Publikace bude sloužit jednak jako učebnice studentům oboru akupunktura, zejména na 1. LF UK a IPVZ v Praze, a jednak jako repetitorium a užitečná praktická příručka stávajícím akupunkturistům.
Dále bude nepochybně zajímavou publikací pro další odborné lékaře a také pro širší veřejnost.

V rámci současného trendu bližší spolupráce českého a čínského zdravotnictví nejen na centrální úrovni, ale i na úrovni regionů a velkých nemocnic lze předpokládat rostoucí zájem o fundovaný výklad této problematiky na dalších, ať už stávajících, či nově vznikajících odborných pracovištích nyní i v budoucnu.

Způsob dopravy Cena
Osobní odběr zásilkovna Osobní odběr zásilkovna
Více než 200 poboček po ČR
69 Kč*
Balík do ruky Balík do ruky 79 Kč*
Balík na poštu Balík na poštu 79 Kč*
PPL v České Republice PPL v České Republice 95 Kč*
PPL na Slovensku PPL na Slovensku 199 Kč*
* K objednávce bude připočteno balné ve výši 10 Kč, cena za dobírku není zahrnuta v ceně.

Uvedené ceny jsou včetně DPH
Způsob platby Cena
Twisto Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce zásilkovna Hotově na pobočce zásilkovna 39 Kč
Bankovním převodem předem Bankovním převodem předem ZDARMA
Dobírka Dobírka 39 Kč
Více než 1400 míst k odběru Více než 1400 míst k odběru

Vyzvedněte si svou objednávku na jedné z více než 200 poboček zásilkovny. Pomocí formuláře nebo mapy vyberete jedno z výdejních míst a zboží si vyzvednete třeba cestou z práce. Zaplatit můžete předem, případne přímo na pobočce.

Nejlepší ceny dopravy
Česká pošta PPL Zásilkovna
79 Kč 95 Kč 69 Kč

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace