Autor | Pavel Drdel |
---|---|
Jazyk: | Česky |
Vazba: | vázaná |
Počet stran: | 208 |
Rok vydání: | 2022 |
Běžná cena: | 499 Kč |
---|---|
Sleva: | 30% |
Naše cena: | 350 Kč |
Skladem |
Rozměry: | 247x176x24mm |
---|---|
Váha: | 694g |
Nakladatel: | Smart Press |
EAN: | 9788088244356 |
ISBN: | 978-80-88244-35-6 |
Kód | DN00438592 |
Půst nabírá různých podob dle dané tradice a náboženství. Nejběžnější je vzdát se na určitou dobu masa. Postní kuchařka Pavla Drdela, která nyní vychází v novém vydání, ukazuje, že to nemusí znamenat ochuzení se o dobrou chuť jídla nebo radost z vaření. Navzdory používání lokálních a sezónních potravin představuje pestré pokrmy ze zeleniny, luštěnin a občasného mléka nebo vajec. Bohatost, kterou nabízí letní a podzimní měsíce, uchová naložené nebo usušené a použije v zimních receptech. Kromě zimních jídel ale kniha obsahuje i dalších téměř 20 receptů z jarních, letních a podzimních surovin, a tak ukazuje, že s obohacením jídelníčku o bezmasé pokrmy můžeme začít v jakýkoli den v roce.
Kniha obsahuje:
- více než 80 receptů na moderní a chutná bezmasá hlavní jídla, polévky a saláty
- 60 návodů, jak uchovat sezónní zeleninu díky fermentaci, nakládání, sušení, jak vyrobit ochucené oleje nebo netradiční nápoje
- sezónní recepty na jaro, léto, podzim i zimu z lokálních surovin
- tipy na udržitelnější, bezodpadové vaření
- texty osvětlující postní období od Hanky Zemanové, Martiny Viktorie Kopecké a dalších
- bonusový recept na pomalu pečený celer po znojemsku z pořadu MasterChef Česko 2022
Koupí knihy podporujete Postní sbírku Diakonie ČCE.
Postní sbírku pořádá Středisko humanitární a rozvojové spolupráce Diakonie Českobratrské církve evangelické od roku 2011. Prostředky z této sbírky poputují do Libanonu, kde podpoří vzdělávání dětí z rodin, které uprchly před válkou ze Sýrie.
PAVEL DRDEL:
Strakonický rodák, ambasador sbírky Post(n)i se a šéfkuchař restaurace Sůl a řepa.
Ve své restauraci spolupracuje s malými farmáři a místními dodavateli, propojuje české a zahraniční postupy a vaří lokální jídla plná chuti. Základ jeho kuchyně tak nezačíná u plotny, ale u lokálních farmářů na poli. O to více si váží každé suroviny a snaží se ji zpracovat beze zbytku. Nakládá, suší, fermentuje. Patří k zakládajícím členům jihočeského spolku restaurací Jíme Jih. Znát ho můžete také z pořadů Sama doma či MasterChef Česko 2022 nebo z článků a rozhovorů v novinách a časopisech. Ve volném čase rád fotí, jeho fotografie můžete vidět i v této kuchařce.
Způsob dopravy | Cena | Kdy zboží obdržím? | |
Osobní odběr zásilkovna Více než 200 poboček po ČR |
69 Kč* | 05.11.2024 (ÚT) | |
Balík do ruky | 79 Kč* | 05.11.2024 (ÚT) | |
Balík na poštu | 79 Kč* | 05.11.2024 (ÚT) | |
PPL v České Republice | 95 Kč* | 05.11.2024 (ÚT) | |
PPL na Slovensku | 199 Kč* | 07.11.2024 (ČT) | |
* K objednávce bude připočteno balné ve výši 10 Kč, cena za dobírku není zahrnuta v ceně. Uvedené ceny jsou včetně DPH |
Způsob platby | Cena | |
Twisto | ZDARMA | |
Hotově na pobočce zásilkovna | 39 Kč | |
Bankovním převodem předem | ZDARMA | |
Dobírka | 39 Kč |
Vyzvedněte si svou objednávku na jedné z více než 200 poboček zásilkovny. Pomocí formuláře nebo mapy vyberete jedno z výdejních míst a zboží si vyzvednete třeba cestou z práce. Zaplatit můžete předem, případne přímo na pobočce.
79 Kč | 95 Kč | 69 Kč |