Vybraná judikatura z oblasti doménových sporů

Vybraná judikatura z oblasti doménových sporů
Autor Martin Husovec , Martin Loučka
Jazyk: Česky
Vazba: brožovaná
Počet stran: 324
Rok vydání: 2019
Běžná cena: 665 Kč
Sleva: 11%
Naše cena: 594 Kč
Nyní nedostupné
Rozměry: 233x157x20mm
Váha: 508g
Nakladatel: Wolters Kluwer
EAN: 9788075528391
ISBN: 978-80-7552-839-1
Kód D0477792

Kniha je sbírkou a výběrem judikatury českých soudů a Rozhodčího soudu při Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře ČR v oblasti sporů o domény. Sleduje poslední dvě desetiletí praxe, která prošla poměrně turbulentním vývojem, a umožňuje čtenáři nahlédnout na několik fází vývoje ve způsobu rozhodování doménových sporů.

Cílem knihy je sesbírat a přiblížit známá i méně známá rozhodnutí českých soudů a Rozhodčího soudu. Rozhodnutí jsou uspořádána chronologicky, opatřena právní větou a vztahem k souvisejícím předpisům. U každého sporu, pokud to bylo možné, jsou uvedeny všechny stupně rozhodnutí pro zachycení vývoje a podstatné argumentace jednotlivých soudů. K orientaci čtenáři pomáhají podrobně zpracované rejstříky klíčových slov a souvisejících předpisů.

Kniha představuje první ucelený soubor české judikatury z oblasti sporů o doménová jména. Doménové spory jsou přitom fenomén, který provází internetovou ekonomiku od počátku. Dotýkají se otázek nekalé soutěže, ochranných známek, zachycují diskuse o nároku na převoditelnost domén či o jejich samotné právní povaze.

Titul je určen nejen pro právníky se specializací na právo IT, ale např. i pro znalce v tomto oboru či oblasti ochranných známek anebo pro techniky v oblasti IT.

Martin Husovec je vysokoškolský pedagog na Univerzitě v Tilburgu v Nizozemsku, kde působí na Tilburském ústavu práva, technologií a společnosti (TILT) a Tilburském centru práva a ekonomie (TILEC), a je afiliovaným vědeckým pracovníkem Centra pro internet a společnost (CIS) na Stanford Law School. Jeho vědecká práce se zaměřuje na inovace a digitální svobody, zejména pak regulaci duševního vlastnictví a svobody projevu.

Martin Loučka je absolventem Ústavu práva a technologií Právnické fakulty Masarykovy univerzity. Aktuálně pracuje na pozici associate v mezinárodní advokátní kanceláři Taylor Wessing v Praze a jeho primárním zaměřením je právo duševního vlastnictví a informačních technologií a ochrana osobních údajů.

Způsob dopravy Cena
Osobní odběr zásilkovna Osobní odběr zásilkovna
Více než 200 poboček po ČR
69 Kč*
Balík do ruky Balík do ruky 79 Kč*
Balík na poštu Balík na poštu 79 Kč*
PPL v České Republice PPL v České Republice 95 Kč*
PPL na Slovensku PPL na Slovensku 199 Kč*
* K objednávce bude připočteno balné ve výši 10 Kč, cena za dobírku není zahrnuta v ceně.

Uvedené ceny jsou včetně DPH
Způsob platby Cena
Twisto Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce zásilkovna Hotově na pobočce zásilkovna 39 Kč
Bankovním převodem předem Bankovním převodem předem ZDARMA
Dobírka Dobírka 39 Kč
Více než 1400 míst k odběru Více než 1400 míst k odběru

Vyzvedněte si svou objednávku na jedné z více než 200 poboček zásilkovny. Pomocí formuláře nebo mapy vyberete jedno z výdejních míst a zboží si vyzvednete třeba cestou z práce. Zaplatit můžete předem, případne přímo na pobočce.

Nejlepší ceny dopravy
Česká pošta PPL Zásilkovna
79 Kč 95 Kč 69 Kč

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace