Svědectví - Ženským hlasem

Svědectví - Ženským hlasem
Autor Zuzana Štefková
Jazyk: Česky
Vazba: brožovaná
Počet stran: 346
Rok vydání: 2013
Běžná cena: 50 Kč
Sleva: 2%
Naše cena: 49 Kč
Nyní nedostupné
Nakladatel: UMPRUM
EAN: 9788086863443
ISBN: 978-80-86863-44-3
Kód D0169978

Publikace Svědectví – Ženským hlasem shrnuje výsledky týmového projektu, který proběhl na VŠUP v zimním a letním semestru 2010/2011.

V rámci projektu vznikla sbírka dvanácti rozhovorů s převážně českými a slovenskými umělkyněmi a teoretičkami umění.

Tyto rozhovory zachycují živou formou názory a osudy umělkyň a historiček umění z různých generací. Mezi rozhovory je i vůbec poslední interview s Jitkou Válovou, rozprava s profesorkou dějin umění Milenou Bartlovou, rozhovor s mezinárodně uznávanou srbskou kurátorkou Bojanou Pejić nebo úvahy Ilony Németh a Veroniky Bromové, jež reprezentovaly Slovensko a Českou republiku na Benátském bienále. Dále se představí dnes už respektované umělkyně a pedagožky Margita Titlová, Milena Dopitová a Michaela Thelenová. Zvláště z výpovědi příslušnic mladší generace, jako je například Martina Pachmanová, Lenka Klodová, Jana Štěpánová nebo dvojice Anetta Mona Chisa a Lucia Tkáčová, přitom vyplývá, jak se zvýraznila role, kterou gender sehrává v jejich díle i názorech na umění. Grafické řešení Adam Uchytil. Mgr. Zuzana Štefková, Ph.D. působila na Katedře dějin umění a estetiky Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze. Rovněž přednáší kurzy moderního českého umění v rámci Council on International Educational Exchange. Je spoluzakladatelkou galerie c2c a Kruhu kurátorů a kritiků. Kurátorsky připravila a spoluorganizovala řadu výstavních projektů (Desire, Sell Me Buy Me, Czechpoint, Bio-Power, Rodinná pohoda, Other Kind of Blue, Art to Date, Hammer! a další). Mezi témata, kterým se soustavně věnuje, patří gender a tělesnost a současné sociálně kritické umění.

Způsob dopravy Cena
Osobní odběr zásilkovna Osobní odběr zásilkovna
Více než 200 poboček po ČR
69 Kč*
Balík do ruky Balík do ruky 79 Kč*
Balík na poštu Balík na poštu 79 Kč*
PPL v České Republice PPL v České Republice 95 Kč*
PPL na Slovensku PPL na Slovensku 199 Kč*
* K objednávce bude připočteno balné ve výši 10 Kč, cena za dobírku není zahrnuta v ceně.

Uvedené ceny jsou včetně DPH
Způsob platby Cena
Twisto Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce zásilkovna Hotově na pobočce zásilkovna 39 Kč
Bankovním převodem předem Bankovním převodem předem ZDARMA
Dobírka Dobírka 39 Kč
Více než 1400 míst k odběru Více než 1400 míst k odběru

Vyzvedněte si svou objednávku na jedné z více než 200 poboček zásilkovny. Pomocí formuláře nebo mapy vyberete jedno z výdejních míst a zboží si vyzvednete třeba cestou z práce. Zaplatit můžete předem, případne přímo na pobočce.

Nejlepší ceny dopravy
Česká pošta PPL Zásilkovna
79 Kč 95 Kč 69 Kč

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace