Šlitr Šlitr Šlitr

Šlitr Šlitr Šlitr
Autor Kolektiv
Jazyk: Česky
Vazba: brožovaná
Počet stran: 168
Rok vydání: 2020
Běžná cena: 420 Kč
Sleva: 20%
Naše cena: 335 Kč
Nyní nedostupné
Rozměry: 240x173x21mm
Váha: 550g
Nakladatel: Taktum
EAN: 9788027070121
ISBN: 978-80-270-7012-1
Kód D0525837

Jiřího Šlitra v roli hudebníka, herce a zpěváka není třeba představovat. Poněkud v pozadí zájmu zůstává druhá Šlitrova celoživotní umělecká vášeň – výtvarná tvorba. Přes řadu domácích i zahraničních výstav a dvacítku publikací, které ilustroval, zájem o Šlitrovu výtvarnou tvorbu v posledních desetiletích poněkud utichl. V roce 2020 proto vychází tato unikátní kniha, která krom jeho kreseb obsahuje též přepis dosud neznámé korespondence s Jiřím Voskovcem a potvrzuje, že Šlitrovy kresby zůstávají podobně jako jeho písničky pro dnešní publikum srozumitelné a přitažlivé, nejen jako dobový dokument. Jiří Šlitr byl geniální autodidakt s mnoha talenty, který se stal slavným díky hudbě a divadlu, sám se nejvíc ze všeho cítil být výtvarníkem. Narodil se před 95 lety a od jeho předčasného skonu uplynulo 50 let. Šedesátiny pak nedávno oslavilo Divadlo Semafor, v jehož historii hrál klíčovou roli. Tato tři výročí byla inspirací pro vydání unikátní publikace Šlitr Šlitr Šlitr, která představuje výtvarné práce tohoto autora. Kniha je monografií, která představuje fenomenální, dosud nepublikované kresby ze Šlitrových cest, scény z městského a kavárenského života, hudebního i divadelního světa a známých osobností zlatých šedesátých let, a které v řadě případů snesou srovnání s legendární filmovou novou vlnou či progresivní světovou kresbou. Především pak exkluzivní, prakticky neznámý soubor erotických kreseb, reflektující tehdejší uvolněnou atmosféru. Šlitrovo pozorovatelské potěšení vyzařuje rozsáhlý konvolut ženských portrétů, momentek i studií. V neposlední řadě kniha obsahuje přepis dosud zcela neznámé korespondence mezi Šlitrem a Jiřím Voskovcem.

Způsob dopravy Cena
Osobní odběr zásilkovna Osobní odběr zásilkovna
Více než 200 poboček po ČR
69 Kč*
Balík do ruky Balík do ruky 79 Kč*
Balík na poštu Balík na poštu 79 Kč*
PPL v České Republice PPL v České Republice 95 Kč*
PPL na Slovensku PPL na Slovensku 199 Kč*
* K objednávce bude připočteno balné ve výši 10 Kč, cena za dobírku není zahrnuta v ceně.

Uvedené ceny jsou včetně DPH
Způsob platby Cena
Twisto Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce zásilkovna Hotově na pobočce zásilkovna 39 Kč
Bankovním převodem předem Bankovním převodem předem ZDARMA
Dobírka Dobírka 39 Kč
Více než 1400 míst k odběru Více než 1400 míst k odběru

Vyzvedněte si svou objednávku na jedné z více než 200 poboček zásilkovny. Pomocí formuláře nebo mapy vyberete jedno z výdejních míst a zboží si vyzvednete třeba cestou z práce. Zaplatit můžete předem, případne přímo na pobočce.

Nejlepší ceny dopravy
Česká pošta PPL Zásilkovna
79 Kč 95 Kč 69 Kč

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace