Revolver Revue 108

Revolver Revue 108
Jazyk: Česky
Vazba: brožovaná
Počet stran: 272
Rok vydání: 2017
Běžná cena: 178 Kč
Sleva: 20%
Naše cena: 143 Kč
Nyní nedostupné
Nakladatel: Revolver Revue
Kód D0395885

"Co si počít s chvílí, která nechce odejít? Zasekla se tu jako ostří v půlce hlavy." - Číslo otevírá ukázka z oceňovaného prozaického debutu Bronky Nowické Nakrmit kámen v překladu Heleny Stachové. Alena Wagnerová nazvala svou prózu Půl roku na útěku před smrtí. Dosud nepublikované básně poskytl Revolver Revue krátce před svou smrtí Josef Hrubý: "Až úplně odejdu / budu zase psát / tak krátké řádky / jak posekaná tráva / Pak půjdu do školy / na kurs pomalosti". Jaromír Typlt vybral a komentuje v obnovené rubrice Sedm sedm výtvarných děl. "A tak dokázal svoje vlastní rozpoložení přesně zaznamenat i tam, kde se sám ve skutečnosti ztrácel," píše nad kresbou Zdeňka Koška. Třetím dílem pokračuje svědectví Věry Schiff o pohnutých událostech minulého století.
"Když už dvacet let znáte například telefonní budku v hospodě, tak špinavou, že si ji pletete se záchodem, přejde vás chuť žertovat s vážnými věcmi. To si potom uvědomujete, kam vás to život strčil" - motto ze Célina zvolil k textu, jímž doprovází v RR své fotografie, Petr Králík. Argišt Alaverdyan pochází z Arménie a právě uzavírá své studium na pražské AVU. Výběr z jeho prací otiskujeme s rozhovorem, který připravil Petr Vaňous. Reprodukujeme i ukázky z prací slovenského výtvarníka Jozefa Jankoviče, jenž zemřel v době uzávěrky tohoto čísla; rozhovor s ním vedl Jan Sekal. V rubrice Ateliéry je představeno pracoviště Jiřího Středy. Petr Babák se ve svém seriálu vrací k Nečitelné knize Mariana Pally z roku 1980. Tvůrčí formace kunstWerk pokračuje v sérii Kunstbasteln, tentokrát zaměřené na intervence v (ne)veřejném prostoru.
Velké interview, nazvané Neztotožnil jsem se s kariérou umělce a spojené s ukázkami z prací, je věnováno Janu Mlčochovi. Adam Drda tak po rozhovoru s Petrem Štemberou, který připravil pro minulé číslo RR, pokračuje ve volné řadě soustředěné na vybrané představitele českého akčního umění v jeho počátcích. Člověk mohl jen tušit, jaká je to všechno levárna - zní název bloku s úvodem Viktora Karlíka; o výtvarných komisích v době normalizace tu pojednávají Michal Cihlář, Petr Císařovský, Tomáš Císařovský, Karel Haloun, Miroslav Jiránek, Ivan Pinkava, Jaroslav Prokop, Jiří Sopko a Aleš Veselý.
Pocta Paulu Wilsonovi se uskutečnila u příležitosti předání Ceny Revolver Revue 19. dubna v pražském klubu Roxy. Slovem či fotografiemi do ní přispěli Mike Baugh, Petr Blažek, Jan Brabec, Eugen Brikcius, Adam Drda, Olaf Hanel, I. M. Jirous, Jiří Kabeš, Ondřej Němec, David Němec, Petr Onufer, Ivo Pospíšil, Helena Pospíšilová-Wilsonová, Tomáš Schilla, Duňa Slavíková, František Stárek, Jan Steklík, Michael Špirit, Veronika Tuckerová a Miroslav Vodrážka.
O mimořádném, v zahraničí uznávaném, ale v Čechách pohříchu málo známém historikovi, filosofovi a filologovi Ivanu Müllerovi napsali u příležitosti jeho životního jubilea Jan Tesař, Martin Dekarli, Jan Příbaň a Robert Krumphanzl. Také podzimní číslo uzavírá kritický Couleur s texty reflektujícími aktuální kulturní a společenské dění.

Způsob dopravy Cena
Osobní odběr zásilkovna Osobní odběr zásilkovna
Více než 200 poboček po ČR
69 Kč*
Balík do ruky Balík do ruky 79 Kč*
Balík na poštu Balík na poštu 79 Kč*
PPL v České Republice PPL v České Republice 95 Kč*
PPL na Slovensku PPL na Slovensku 199 Kč*
* K objednávce bude připočteno balné ve výši 10 Kč, cena za dobírku není zahrnuta v ceně.

Uvedené ceny jsou včetně DPH
Způsob platby Cena
Twisto Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce zásilkovna Hotově na pobočce zásilkovna 39 Kč
Bankovním převodem předem Bankovním převodem předem ZDARMA
Dobírka Dobírka 39 Kč
Více než 1400 míst k odběru Více než 1400 míst k odběru

Vyzvedněte si svou objednávku na jedné z více než 200 poboček zásilkovny. Pomocí formuláře nebo mapy vyberete jedno z výdejních míst a zboží si vyzvednete třeba cestou z práce. Zaplatit můžete předem, případne přímo na pobočce.

Nejlepší ceny dopravy
Česká pošta PPL Zásilkovna
79 Kč 95 Kč 69 Kč

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace