Revolver Revue 107

Revolver Revue 107
Jazyk: Česky
Vazba: brožovaná
Počet stran: 248
Rok vydání: 2017
Běžná cena: 178 Kč
Sleva: 20%
Naše cena: 143 Kč
Nyní nedostupné
Nakladatel: Revolver Revue
Kód D0366203

Editorial
Terezie Pokorná
Přílohou letošní letní Revolver Revue je další kniha Jedna věta. Výzvu autora projektu Viktora Karlíka tentokrát přijal básník Miloš Doležal, v jehož zápisu z 5. června 2016 stojí: "Nedaleko nás, u Lísek v lese, našel houbař několikametrovou krajtu, vyhřívající se na slunci, divočina na Vysočině." Spisovatel Ivan Matoušek psal svou Jednu větu sedm let před Milošem Doležalem a nepřestal ani poté, co vyšla, jak čtenář může nahlédnout v úvodním příspěvku tohoto čísla.
Velký blok věnujeme poezii básníka a kritika Andreje Stankoviče, mj. stálého spolupracovníka RR a její Kritické Přílohy. Lucie Bartoňová vybírala až na výjimky z jeho málo známých básní, které nezařadil do žádné ze svých sbírek. Výbor doplňují lektorská dobrozdání Jana Lopatky, Růženy Grebeníčkové a Josefa Vohryzka pro chystané, ale neuskutečněné vydání v Československém spisovateli 1970. Stankovičovy verše, které editorka zvolila jako motto výboru, nejsou jediné, jež s postupem času nabývají na intenzitě: "Vždycky jsme to věděli / Že je všechno jaktěživo v prdeli / Ale dnes poprvé / Bavím se tím sám."

Pod názvem Umělec v krizi a jiné texty publikujeme krátké prózy Lucie Holé. Tereza Límanová, autorka knihy Domeček, která vyšla v Edici RR, uzavřela práci na další rozsáhlejší próze, z níž přinášíme ukázku. Hana Ulmanová přeložila povídku své americké vrstevnice Allegry Goodmanové La Vita Nuova. Hana Kosáková se svými studenty připravila překlad ukázky z románu Duše vlastence, aneb různé dopisy Ferfičkinovi, jehož autor Jevgenij Popov volně patřil k okruhu moskevského konceptualismu. Svědectví Věry Schiff o pohnutých událostech v minulém století pokračuje druhou částí: "Pro nás začal život v Terezíně."

Zahajujeme volnou sérii rozhovorů s vybranými nečetnými představiteli českého akčního umění v jeho počátcích, pro toto číslo RR Adam Drda pořídil interview s Petrem Štemberou, který mj. říká: "Jediná výstava, která pro mě měla smysl, dodnes si jí považuji, a účastnil jsem se jí i fyzicky, byla v roce 2004 v MuseumsQuartier ve Vídni. Jmenovala se Krátké kariéry a účastnili se jí lidé z různých zemí, někteří vystavující už byli mrtví nebo nad hrobem, mnozí byli kolem Fluxu - a byli to lidé, kteří podobně jako my po určitou dobu něco dělali a pak s tím definitivně a razantně skončili. To mi přišlo dobré. Chvíli člověk něco dělá a v pravou chvíli s tím skončí." Výtvarník Zdeněk Macháček pořídil "neplánovaný a nepřipravovaný fotozáznam cesty vlakem" Z Olomouce do Košic a zpět. Radovan Kodera fotografoval na konci osmdesátých let chátrající část Plzně, i s jejími všudy přítomnými odstavenými trolejbusy. Také Pavla Hrocha zajímají světy, které mizí: v RR představuje své fotografie z mexického rodea, rozhovor s ním vedl Ondřej Přibyl. Tvůrčí formace kunstWerk pokračuje v seriálu Kunstbasteln.

Do obnovené rubriky Sedm přispěl básník a esejista Miloslav Topinka. Karel Haloun připojuje ke svému seriálu o knižních edicích dodatek věnovaný solitérům. V Ateliérech je tentokrát přiblíženo pracoviště malíře Michala Kadlečka. I Petr Babák pokračuje ve svém cyklu. Nechybí ani pravidelný kritický Couleur.

Způsob dopravy Cena
Osobní odběr zásilkovna Osobní odběr zásilkovna
Více než 200 poboček po ČR
69 Kč*
Balík do ruky Balík do ruky 79 Kč*
Balík na poštu Balík na poštu 79 Kč*
PPL v České Republice PPL v České Republice 95 Kč*
PPL na Slovensku PPL na Slovensku 199 Kč*
* K objednávce bude připočteno balné ve výši 10 Kč, cena za dobírku není zahrnuta v ceně.

Uvedené ceny jsou včetně DPH
Způsob platby Cena
Twisto Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce zásilkovna Hotově na pobočce zásilkovna 39 Kč
Bankovním převodem předem Bankovním převodem předem ZDARMA
Dobírka Dobírka 39 Kč
Více než 1400 míst k odběru Více než 1400 míst k odběru

Vyzvedněte si svou objednávku na jedné z více než 200 poboček zásilkovny. Pomocí formuláře nebo mapy vyberete jedno z výdejních míst a zboží si vyzvednete třeba cestou z práce. Zaplatit můžete předem, případne přímo na pobočce.

Nejlepší ceny dopravy
Česká pošta PPL Zásilkovna
79 Kč 95 Kč 69 Kč

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace