Recepty tekovských starých mám

Recepty tekovských starých mám
Jazyk: Slovensky
Vazba: brožovaná
Počet stran: 92
Rok vydání: 2013
Běžná cena: 136 Kč
Sleva: 14%
Naše cena: 117 Kč
Nyní nedostupné
Rozměry: 212,0x146,0x7,0mm
Nakladatel: Boris Kováč - BTA PRESS
EAN: 9788097132804
ISBN: 978-80-971328-0-4
Kód D0282111

Recepty tekovských starých mám zachytávajú kulinárske dedičstvo našich babiiek z tekovského regiónu. Nájdete tu recepty všeobecne známe a obľúbené, ale aj netradičné skvosty starých rodinných archívov.

V knihe nájdete množstvo tradícií, ktoré sa vykonávali pri jednoduchých ale aj slávnostných príležitostiach, jedlá, ktoré naše staré a prastaré mamy varili počas svadobných príprav, veľkonočných sviatkov, zberu úrody a žatvy. Každá kapitola je doplnená o fotografie, ktoré sa podarilo zachovať z čias minulých, alebo ako hovoria naši rodáci, ktorí si ich pamätajú z čias zlatých, keď neboli k dispozícii výdobytky modernej doby a mládež sa namiesto sledovania televízie stretávala na lúkach, či pri Hrone, kde pri hrách, piesňach a práci trávili svoj voľný čas.

Vyberiete si z jedál každodenných aj sviatočných, mäsitých aj bezmäsitých, slaných aj sladkých, ktoré nie sú len nostalgickým pohľadom na život našich predkov, ale plnohodnotnou súčasťou moderného jedálneho lístka. Pripomenieme si históriu Tekovských folklórnych slávností, ktoré sa organizujú dodnes a sú nádhernou prehliadkou ľudových tradícií a folklóru.

Recepty v jednotlivých kapitolách sú zoradené podľa abecedy pre lepšiu a ľahšiu orientáciu. Ku každému receptu nájdete potrebné prísady a postup prípravy jednotlivých jedál. Nechýbajú tradičné domáce pochúťky ako napr.: Keltíš, Kyselica, Fučka, Vínová polievka pre chorého, Štiavová polievka, Lokše, perky, Vyhodená kapusta, Chrapne, Fánky....
Kniha Recepty tekovských starých mám určite poteší každého milovníka chutných a tradičných jedál z tekovského regiónu.

Způsob dopravy Cena
Osobní odběr zásilkovna Osobní odběr zásilkovna
Více než 200 poboček po ČR
69 Kč*
Balík do ruky Balík do ruky 79 Kč*
Balík na poštu Balík na poštu 79 Kč*
PPL v České Republice PPL v České Republice 95 Kč*
PPL na Slovensku PPL na Slovensku 199 Kč*
* K objednávce bude připočteno balné ve výši 10 Kč, cena za dobírku není zahrnuta v ceně.

Uvedené ceny jsou včetně DPH
Způsob platby Cena
Twisto Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce zásilkovna Hotově na pobočce zásilkovna 39 Kč
Bankovním převodem předem Bankovním převodem předem ZDARMA
Dobírka Dobírka 39 Kč
Více než 1400 míst k odběru Více než 1400 míst k odběru

Vyzvedněte si svou objednávku na jedné z více než 200 poboček zásilkovny. Pomocí formuláře nebo mapy vyberete jedno z výdejních míst a zboží si vyzvednete třeba cestou z práce. Zaplatit můžete předem, případne přímo na pobočce.

Nejlepší ceny dopravy
Česká pošta PPL Zásilkovna
79 Kč 95 Kč 69 Kč

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace