Mraky nad Barrandovem - Sláva i zatracení českých filmových hvězd v době protektorátu a v časech poválečných ortelů

Mraky nad Barrandovem - Sláva i zatracení českých filmových hvězd v době protektorátu a v časech poválečných ortelů
Autor Stanislav Motl
Jazyk: Česky
Vazba: vázaná
Počet stran: 310
Rok vydání: 2006
Běžná cena: 299 Kč
Sleva: 19%
Naše cena: 241 Kč
Nyní nedostupné
Rozměry: 220x150x20mm
Váha: 661g
Nakladatel: Rybka Publishers
EAN: 9788086182513
ISBN: 80-86182-51-7
Kód D0019405

Poznali, jak chutná sláva. Byli obdivovaní a hýčkaní. Mohli mít skoro vše, co si přáli. Peníze, popularitu. A pak přišel pád. A zatracení. Davy, které je předtím vynášely téměř až do nebes, byly najednou plné nenávisti.
Autentické vzpomínky a otevřená, většinou dosud nepublikovaná svědectví o známých i méně známých aktérech slavné éry Barrandova - Lídy Baarové, Adiny Mandlové, Svatopluka Beneše, Raoula Schránila, Nataši Gollové, Zdeny Sulanové a dalších herců, režiséři, spisovatelů, novinářů.
Napadlo by někdy zřejmě vůbec nejkrásnější českou herečku Lídu Baarovou, že jednou skončí v ústavu pro choromyslné a potom ve vězení, nejprve v poválečném Německu, kde jí bachaři, pro své vlastní rozptýlení, budou po několik dnů za sebou vesele oznamovat termín její údajné popravy…? Tušila někdy Adina Mandlová, že výjimečné a nákladné róby, které uměla nosit s graciézností manekýny, vymění jednou za hrubý vězeňský oděv…? A co by asi řekl král komiků Vlasta Burian, kdyby mu někdo v dobách jeho největší popularity řekl, že i on skončí v kriminále a přijde o celý majetek…? A co taková Nataša Gollová, herečka s nebývale intelektuálním zázemím, která osamělá skončí v domově důchodců a do svých posledních dnů nebude moci pochopit, co se to tenkrát vlastně stalo, že se v tak hodných českých lidech najednou objevilo tolik zášti?
Ale byli i další… Filmoví a divadelní herci, režiséři, operní pěvci, hudebníci - umělci, kteří se jednoho dne ocitli v situaci, kdy museli čekat, až nad nimi několik lidí, které často ani neznali, vynese verdikt… Budou ještě vůbec někdy moci hrát, zpívat a tvořit? Anebo budou potupně vyhnáni z jeviště, z filmových ateliérů? A co když ještě navíc budou předáni soudu? Někteří opravdu pochybili. Někteří i kolaborovali. Jenomže doba, jak už to tak bývá, semlela i hodně nevinných lidí…
"Jaký to byl tenkrát vlastně svět?" může se dnes leckdo zeptat. Jak to, že v době masového vraždění se ve filmovém klubu Lucerna odehrávaly hvězdné party? Jak to, že v době, kdy u nás mizely do neznáma celé židovské rodiny, Lída Baarová, Adina Mandlová nebo Nataša Gollová a další mohly mít poměr s nacistickými pohlaváry? Jak to, že v době poprav a všeobecného strachu se lidé v biografech z plných plic smáli nad nenáročnými veselohrami? A jak to, že filmoví fandové dokázali v květnových dnech pětačtyřicátého roku doslova lynčovat své bývalé idoly? Jak to, že dokázali dokonce i zabíjet…?
Na tyto a podobné otázky se snaží odpovědět kniha Mraky nad Barrandovem.

Způsob dopravy Cena
Osobní odběr zásilkovna Osobní odběr zásilkovna
Více než 200 poboček po ČR
69 Kč*
Balík do ruky Balík do ruky 79 Kč*
Balík na poštu Balík na poštu 79 Kč*
PPL v České Republice PPL v České Republice 95 Kč*
PPL na Slovensku PPL na Slovensku 199 Kč*
* K objednávce bude připočteno balné ve výši 10 Kč, cena za dobírku není zahrnuta v ceně.

Uvedené ceny jsou včetně DPH
Způsob platby Cena
Twisto Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce zásilkovna Hotově na pobočce zásilkovna 39 Kč
Bankovním převodem předem Bankovním převodem předem ZDARMA
Dobírka Dobírka 39 Kč
Více než 1400 míst k odběru Více než 1400 míst k odběru

Vyzvedněte si svou objednávku na jedné z více než 200 poboček zásilkovny. Pomocí formuláře nebo mapy vyberete jedno z výdejních míst a zboží si vyzvednete třeba cestou z práce. Zaplatit můžete předem, případne přímo na pobočce.

Nejlepší ceny dopravy
Česká pošta PPL Zásilkovna
79 Kč 95 Kč 69 Kč

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace