Full Moon 119/2021

Full Moon 119/2021
Jazyk: Česky
Vazba: brožovaná
Počet stran: 100
Rok vydání: 2021
Běžná cena: 89 Kč
Sleva: 27%
Naše cena: 65 Kč
Nyní nedostupné
Nakladatel: Kyeo Shows
Kód D0608502

Již nějakou dobu se hovoří o tom, že pop music globálně vládnou ženy, nasvědčují tomu čísla, žebříčky i pocity. Tato nadvláda se projevuje i v typicky "mužských" žánrech, jako je hip hop. I když typicky, stačí se podívat na bezprecedentní úspěch Cardi B, ať už jde o album Invasion of Privacy nebo singly WAP či Up. Jenže pozor, to zdaleka není všechno. Věděli jste, že právě ženy stvořily fenomén výměny naštvaných vzkazů v písních, tedy populární beef? Nebo že za úspěchem jedné z prvních rapových formací The Sugarhill Gang stála ve skutečnosti jejich manažerka a producentka Sylvia Robinson? Ženy zkrátka vládnou všem, dokonce i tvrdým rapperům, a nemusí jít zdaleka jen o jejich matky. Tohle a ještě mnohem víc, se dozvíte v březnovém vydání magazínu Full Moon, které je věnováno ženám v rapu. Full Moon #119 vychází v pondělí 1. března.
Titulnímu tématu třetího Full Moonu v roce 2021 je věnováno téměř třicet stran. Otevírá ho text Anny Oravcové (Radio Spin) o hiphopovém feminismu, následují například profily Rico Nasty nebo zmiňované Cardi B, rozhovory s nastupující dvojicí Cartel Madras nebo domácí R&B nadějí Annet X a také nezbytné souhrnné představení nejlepších hiphopových alb podle redakce Full Moonu, samozřejmě těch v podání žen. Nechybí ani kontextové články na téma sexismu v českém rapu nebo rozsáhlý text o emancipaci rapperek, navazující na úspěšný podcast Rovnice emancipace od jeho autorky Marie Čtveráčkové. Téma uzavírá tradiční Moonfive, věnované lokálním ženským rapovým nadějím.
Full Moon #119 ovšem nežije "pouze" hip hopem. Březnové vydání přináší rovněž rozhovory se skupinami Arab Strap, Kill the Dandies! nebo Madhouse Express či povídání s Anetou Langerovou nebo hudebním ředitelem Radia 1 Zdenkem Lichnovským, které vzniklo u příležitosti třicátých narozenin populární rozhlasové stanice. Důkladnému rozboru je podroben výlučný projekt Liptov, nechybí profily producenta Four Teta nebo italského skladatele Tiziana Popoliho a deskou měsíce se stala pozoruhodná novinka anglického hudebníka Williama Doylea Great Spans of Muddy Time. V dalších recenzích jsou rozebrána nová alba Goat Girl, Tindersticks, Julien Baker, Sleaford Mods, Wardruna, Serpentwithfeet, Magnetic či Severního nástupiště. Rubriku Kult obsadilo album Out of Time od legendárních R.E.M. a neschází ani tradiční rubriky Radio FM, Protokol nebo Do černého.
Sekci nových filmů otevírá text o dokumentárním snímku Alchymistická pec, v hlavní roli s režisérem Janem Švankmajerem, knižní rubrika nabízí texty věnované sbírce povídek Vrchol vulkánu sci-fi spisovatele Harlana Ellisona nebo memoárům Matthewa McConaugheyho a po pauze se vrací také rubrika Galerie, avizující online vystavení pověstné sbírky Jiřího Karáska ze Lvovic. Výraznou aktivitu vykazuje i label Full Moon Forum - prvního března vychází digitálně nové album skupiny Post-hudba (fyzicky se na LP a CD objeví během jara), tradičně 1. 5. vyjde dlouho očekáváný Puls projektu Kittchen a o měsíc později se objeví druhé album v Praze usazené skupiny Plus Minus Nula.

Způsob dopravy Cena
Osobní odběr zásilkovna Osobní odběr zásilkovna
Více než 200 poboček po ČR
69 Kč*
Balík do ruky Balík do ruky 79 Kč*
Balík na poštu Balík na poštu 79 Kč*
PPL v České Republice PPL v České Republice 95 Kč*
PPL na Slovensku PPL na Slovensku 199 Kč*
* K objednávce bude připočteno balné ve výši 10 Kč, cena za dobírku není zahrnuta v ceně.

Uvedené ceny jsou včetně DPH
Způsob platby Cena
Twisto Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce zásilkovna Hotově na pobočce zásilkovna 39 Kč
Bankovním převodem předem Bankovním převodem předem ZDARMA
Dobírka Dobírka 39 Kč
Více než 1400 míst k odběru Více než 1400 míst k odběru

Vyzvedněte si svou objednávku na jedné z více než 200 poboček zásilkovny. Pomocí formuláře nebo mapy vyberete jedno z výdejních míst a zboží si vyzvednete třeba cestou z práce. Zaplatit můžete předem, případne přímo na pobočce.

Nejlepší ceny dopravy
Česká pošta PPL Zásilkovna
79 Kč 95 Kč 69 Kč

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace