Dějiny národu českého I. - V. - Exkluzivní vydání v kůži

Dějiny národu českého I. - V. - Exkluzivní vydání v kůži
Autor František Palacký
Jazyk: Česky
Vazba: vázaná
Rok vydání: 2016
Běžná cena: 3 499 Kč
Sleva: 77%
Naše cena: 817 Kč
Nyní nedostupné
Rozměry: 278x226x186mm
Váha: 7020g
Nakladatel: Ottovo nakladatelství
EAN: 9788074515859
ISBN: 978-80-7451-585-9
Kód D0340910

Ottovo nakladatelství připravilo mimořádnou kulturní událost - 17. souborné vydání díla Františka Palackého Dějiny národu českého v Čechách i v Moravě. Nová edice textově vychází z vydání v letech 1930-1931 v pražském Nakladatelství L. Mazáč a je uspořádána do pěti svazků.
Toto vydání je po všech stránkách upraveno do exkluzivní podoby. Grafická úprava jednotlivých svazků má mimořádnou úroveň. Knihy vázané v šedé kůži krášlí zlatá ražba a na hřbetech potom zdobné vazy. Celá pentalogie je uložena v ochranném obalu opět zdobeném zlatou ražbou.
Jde o skutečně monumentální dílo, které po staletí utvářelo a vymezovalo novodobé češství. Svou bohatostí a obsahem je ve srovnání s jinými menšími evropskými národy téměř ojedinělé. Palackým vytvořený dějinný obraz a o něj opřená politika byly zejména cizími odpůrci považovány za scestnou troufalost, která byla trestána i slovy zlostnými, dehonestujícími a výsměšnými. Zatracování vrcholilo za německé okupace Protektorátu Čechy a Morava. Vymýcení Palackého pojetí a výkladu českých dějin jako "mýtu" považovali nacističtí uzurpátoři za předpoklad a podmínku "germanizace prostoru a lidí". Českou obranou proti tomu byly právě návraty k Palackému: Dějiny se zvláště v prvních okupačních letech staly oporou, nadějí, oživlou vazbou mezi současníky a jejich spojení s pokoleními, jež musela zvládat různá protivenství.
Zevrubnou studií vydání opatřil přední odborník na osobnost Františka Palackého, člen Ústavu hospodářských a sociálních dějin Filosofické fakulty University Karlovy, prof. Jiří Štaif. Zařadil dílo do soudobého kontextu a charakterizoval samotného autora, českého historika, politika a spisovatele Františka Palackého.
Úvod k tomuto reprezentativnímu vydání poskytl nejvýznamnější současný český historik, prof. Robert Kvaček. Ten mimo jiné uvedl: "Při psaní o minulosti myslel na současnost, nacházel mezi nimi emotivní analogie. Až autoritativně doufal, že mu bude trvale rozuměno, jako dějepisci i jako politikovi. Jeho hlavní historické dílo vskutku přetrvalo, i zásluhou inspirací v kulturní a vědecké tvorbě. Nově vydání Dějin - jak doufám - znovu osloví. Představují pokolení, která žila i obdobnými problémy a situacemi, jaké dnes známe. Čtěme je i s tímto vědomím."
17. vydání Palackého Dějin je citlivě přizpůsobeno současnému čtenáři a každý díl je opatřen slovníčkem, v němž jsou vysvětleny významy zastaralých výrazů. Je také bohatě ilustrováno, což dosud nemá v historii tohoto díla obdoby. Kresbami je doprovodil mladý slovenský výtvarník, absolvent Vysoké školy výtvarných umění v Bratislavě Marek Cina. Inspirací se mu stala klasická kanonická díla české kultury.

Způsob dopravy Cena
Osobní odběr zásilkovna Osobní odběr zásilkovna
Více než 200 poboček po ČR
69 Kč*
Balík do ruky Balík do ruky 79 Kč*
Balík na poštu Balík na poštu 79 Kč*
PPL v České Republice PPL v České Republice 95 Kč*
PPL na Slovensku PPL na Slovensku 199 Kč*
* K objednávce bude připočteno balné ve výši 10 Kč, cena za dobírku není zahrnuta v ceně.

Uvedené ceny jsou včetně DPH
Způsob platby Cena
Twisto Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce zásilkovna Hotově na pobočce zásilkovna 39 Kč
Bankovním převodem předem Bankovním převodem předem ZDARMA
Dobírka Dobírka 39 Kč
Více než 1400 míst k odběru Více než 1400 míst k odběru

Vyzvedněte si svou objednávku na jedné z více než 200 poboček zásilkovny. Pomocí formuláře nebo mapy vyberete jedno z výdejních míst a zboží si vyzvednete třeba cestou z práce. Zaplatit můžete předem, případne přímo na pobočce.

Nejlepší ceny dopravy
Česká pošta PPL Zásilkovna
79 Kč 95 Kč 69 Kč

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace