Cinepur 119

Cinepur 119
Jazyk: Česky
Vazba: brožovaná
Počet stran: 72
Rok vydání: 2018
Běžná cena: 85 Kč
Sleva: 16%
Naše cena: 71 Kč
Nyní nedostupné
Nakladatel: CINEPUR
Kód D0436018

Tématem čísla, které držíte v ruce, je FAMU - tedy pražská filmová fakulta. V redakci témata plánujeme dopředu. Nejen proto, že je třeba vymyslet dramaturgii a oslovit - a získat - vhodné autory a autorky, což nebývá vždy jednoduché. Skladba témat má také jasnou koncepci. Nestává se tak často, aby se na scéně objevilo takové, které si žádá změnu plánů a okamžitou reakci. FAMU byla letos výjimkou z pravidla. Rozhodli jsme se operativně "obětovat" to, co bylo v plánu, a zaměřit se na školu, která vzbudila v uplynulých měsících rozruch kvůli kauze pokusu o odvolání děkana Zdeňka Holého akademickým senátem školy. Děkan nakonec zůstal na svém místě, ale z prachu přepjatých reakcí i sporných momentů se vynořila témata, která se nám zdála volat po reflexi. Třeba to, jak skvělá je ona "skvělá" minulost FAMU? Co na škole fungovalo dříve a údajně nefunguje nyní? Co svým studentům škola nabízela a nabízí a kdo z ní vychází či vycházel? Jak je to s oním zaklínaným řemeslem vs. teorií?
Nedávnou kauzu v aktuálním čísle nijak neřešíme. Víc než rozjitřená současnost, jež jistě nebude z historického odstupu patřit k zářným chvilkám instituce, nás zajímala minulost - dávná i poměrně čerstvá. Čtveřice textů a jedna rozsáhlá anketa nabízejí pozoruhodný, plastický, občas objevný a v mnohém poučný obraz. Více o textech v úvodu k tématu. Zde doporučím hlavně unikátní anketu s bývalými studenty a absolventy napříč dekádami od oslavovaných šedesátých let. Jako odrazový můstek do fenoménu FAMU pak může posloužit rozhovor s Olmem Omerzuem, v současnosti nejznámějším absolventem z nastupující generace režisérů. Vedl jej jiný absolvent téže instituce Michal Hogenauer, který právě dokončil svůj debut. Otázky směřovaly nejen na studium, ale i na Omerzuovu režijní metodu a nový film Všechno bude. Příštím číslem se už zase vrátíme k plánu s tématem tak zdánlivě nefilmovým jako "muži". Můžete si ale být jistí, že se máte na co těšit. Zatím inspirativní ponor do rozmanitých vrstev FAMU.

Způsob dopravy Cena
Osobní odběr zásilkovna Osobní odběr zásilkovna
Více než 200 poboček po ČR
69 Kč*
Balík do ruky Balík do ruky 79 Kč*
Balík na poštu Balík na poštu 79 Kč*
PPL v České Republice PPL v České Republice 95 Kč*
PPL na Slovensku PPL na Slovensku 199 Kč*
* K objednávce bude připočteno balné ve výši 10 Kč, cena za dobírku není zahrnuta v ceně.

Uvedené ceny jsou včetně DPH
Způsob platby Cena
Twisto Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce zásilkovna Hotově na pobočce zásilkovna 39 Kč
Bankovním převodem předem Bankovním převodem předem ZDARMA
Dobírka Dobírka 39 Kč
Více než 1400 míst k odběru Více než 1400 míst k odběru

Vyzvedněte si svou objednávku na jedné z více než 200 poboček zásilkovny. Pomocí formuláře nebo mapy vyberete jedno z výdejních míst a zboží si vyzvednete třeba cestou z práce. Zaplatit můžete předem, případne přímo na pobočce.

Nejlepší ceny dopravy
Česká pošta PPL Zásilkovna
79 Kč 95 Kč 69 Kč

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace